Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rihanna Lopott?

2008.08.27
 
Felkerült a világhálóra Rihanna egyik legfrissebb dala, amit a rapper T.I.-jal készített. A Live Your Life(  http://www.youtube.com/watch?v=heIeTrjS2I0 )című dalban egy néhány évvel korábbi, európai sláger dallamai is felcsendülnek.

Egynyári slágernek számított az O-Zone moldovai zenekar szerzeménye, a Dragostea Din Tei. A srácok munkáját sokan bugyutának tartották, ám kicsivel később az összes szórakozóhely egyik alapdala lett.

Magyarországon különösen nagy sikerre tett szert az európai banda produkciója, még az Irigy Hónaljmirigy is kiparodizálta őket a Numerakirály című átiratukkal.

Úgy tűnik, hogy a fülbemászó dallam Rihannának, illetve zeneszerzőjének is megtetszett, ugyanis  a sztár  legújabb dalában, a Live Your Life-ban egyértelműen felismerhető a Dragostea Din Tei dallama. A világ egyik legsikeresebb énekesnőjének egyébként nem ez az első „lenyúlása”, korábbi slágereiben felfedezhettünk korábban már befutott slágerekből kölcsönzött elemeket. Az SOS-ben például A Sweet Dreams című örökzöld alapjain nyugszik, még a Don't Stop The Musicban Michael Jackson egyik számából használtak fel vokálrészeket. 

 

Egyébként nem Rihanna az egyetlen, aki nem bízza a véletlenre szerzeményei sikerét. Madonna Hung Up című dala ugyebár az Abba Gimme Gimme Gimme című slágerének dallamán nyugszik, Britney Spears pedig a Toxicba csempészett bele egy európai népdalelemet.